Wij druk bezig onze voorraad te verhuizen, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk!

Natuurlijk Goedkoop

 • Kiezen voor lokaal of biologisch eten?

  Posted on March 4, 2012 by natuurl

  De echt bewuste consument wil niet per se biologisch, maar vooral lokaal eten. Van de boer om de hoek, die hij kent en vertrouwt. Zo denken bijna tweehonderd Tilburgse consumenten, die lid zijn geworden van de voedselcoöperatie 'Goei Eete'.

  Stel, u heeft de keuze uit een biologische komkommer uit Spanje of een niet-biologische uit Nederland. Welke kiest u? Biologisch is misschien beter dan regulier (want geen bestrijdingsmiddelen), maar Nederland is weer beter dan Spanje (want minder vervuilende kilometers).

  Herman Fitters hoeft niet lang na te denken over deze vraag. "De Nederlandse", zegt hij beslist. "Dat een product lokaal is, vind ik belangrijker dan dat het biologisch is." Maar misschien nog wel belangrijker, vindt Fitters, is dat je weet wie die komkommer heeft gezaaid, geteeld en geoogst. Met andere woorden: wie de boer is. Fitters weet dat, want hij heeft zich aangesloten bij Goei Eete.

  Goei Eete is een stichting die Tilburgse consumenten direct in contact brengt met Tilburgse boeren. Leden bestellen via een website hun groenten, fruit, vlees en zuivel bij de aangesloten boeren en halen deze op in een depot, bijvoorbeeld een schuur of school. Althans dat gaan ze doen, want dit burgerinitiatief zit nog in de beginfase. De eerste bestelling is nog niet geleverd, omdat nu nog gewerkt wordt aan de website waarop men bestellingen kan plaatsen (die zal deze winter of in het voorjaar van 2012 klaar zijn).

   

  bron: biojournaal.nl


  This post was posted in biologisch, natuurlijk

 • Mooi initiatief: biodisposables

  Posted on February 18, 2012 by natuurl

  Op biojournaal.nl kwam ik een interessant artikel tegen over wegwerpverpakkingen, zoals bijvoorbeeld servies. Het bedrijf Natureko is gespecialiseerd in biologisch afbreekbare disposables en loopt dagelijks tegen een aantal vooroordelen aan.

  Veel mensen denken nog steeds dat het gebruik van disposables duurder is. Maar dat komt voornamelijk doordat er niet breder gekeken wordt dan de kostprijs. Je moet eigenlijk kijken vanuit de mogelijkheden. Zo kan een biodisposable servies bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een regulier servies. Je bespaart namelijk onder meer op de vaatwasser, stroomgebruik en mankracht.

  De biodispaosables industrie zou nog wel eens een goede boost kunnen krijgen door het feit dat de aardolie steeds schaarser en duurder wordt. Hierdoor zie je dat de markt langzaam aan op zoek gaat naar goede alternatieven. Dus wellicht op korte termijn steeds meer biodisposables op de markt.


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with Natureko, biodisposables, afbreekbaar

 • Smaakt bio echt anders?

  Posted on February 4, 2012 by natuurl

  Ecropolis is een project waarmee zintuiglijke professionals uit zes landen al meer dan drie jaar mee bezig zijn. 'Smaakt bio echt anders?', 'Zijn er nog verbeterpunten?', 'Werkt het bio-imago door in de consumentenacceptatie?'. Dit zijn de vragen waarmee zij zestig geselecteerde bio-consumenten per land hebben geconfronteerd. Er werden zes productgroepen getest: van koekje tot yoghurt, evenals tomatensaus, salami, appel en zonnebloemolie.

  Er is ook gekeken naar de smaakverschillen tussen de diverse landen. In de nieuwe Osis-database zijn de resultaten van dit onderzoeksproject samengevat. In alle zes de deelnemende landen - Duitsland, Frankrijk, Nederland, Polen, Italië en Zwiterland - werden zestig personen uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Deze werden ingedeeld in twee groepen: de heavy users en light users.

  Klik hier om naar de database te gaan.

  bron: biojournaal.nl


  This post was posted in biologisch, natuurlijk

 • Een groene loper voor je deur...

  Posted on January 22, 2012 by natuurl

  Ondernemers die duurzame en Fairtrade producten aanbieden, kunnen zomaar een groene loper voor hun deur verwachten. Dat varieert van biologische groente van dichtbij tot een eerlijke kop koffie van ver weg. Die loper moet klanten de weg wijzen naar het bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

  Initiatiefgroep De Groene Loper heeft een digitale kaart van Haarlemmermeer ontworpen, waarop duurzame bedrijven en winkels zijn aangegeven. Binnenkort hoopt de groep ook een papieren versie van deze kaart uit te geven om het bewoners makkelijk te maken duurzame producten en diensten te vinden en te kopen.

  Vorig jaar op de Dag van de Duurzaamheid, rolde de groep de loper letterlijk uit voor Ankh Uitvaartzorg. De uitvaartonderneming werd geprezen om haar bijzondere keuze aan manden en kisten van natuurlijke materialen, zoals riet, bamboe of bananenblad.

  Eigenaresse Ank Mewafi-de Jong en zeven andere duurzame ondernemers in de polder kregen een Groene Loper-sticker uitgereikt. Het gaat om de Wereldwinkel, de Natuurwinkel, restaurant Vork en Mes, hotel Courtyard by Mariott, Bikebuilders van Janpeter Eilander, schoonheidssalon Prana Beauty & Health en biologisch tuinbouwbedrijf De Landijn

  bron: biojournaal.nl


  This post was posted in biologisch, natuurlijk

 • Winnaar foto actie

  Posted on December 11, 2011 by natuurl

  We hebben veel leuke reacties en foto's binnen gekregen op onze foto wedstrijd. Uiteindelijk is Rob de Vries de winnaar geworden. Hij stuurde deze foto op met de volgende toelichting: " Tijdens een prachtige wandeling (klompenpad Snorrenhoefpad) begin november in de buurt van Achterveld, kwamen we langs deze biologisch kippenboerderij. De kippen liepen lekker buiten en volgden ons massaal toen we er langs liepen."

  We hebben Rob ook gevraagd wat hij van Natuurlijkgoedkoop vindt en we kregen de volgende reactie:

  "Ik heb natuurlijkgoedkoop leren kennen via Twitter en volg jullie sindsdien.
  De webshop ziet er fris en modern uit. Lekker overzichtelijk met eyecatchers zoals aanbiedingen gelijk goed in beeld. Wat jullie service betreft heb ik nog geen ervaring. We moeten de eerste bestelling eerlijk gezegd nog doen, maar zal zeker gaan gebeuren, daar bij ons dicht in de buurt niet zo makkelijk biologische producten verkrijgbaar zijn. Ook in de supermarkten is het aanbod, vind ik, beperkt.
  De frisse uitstraling van de webshop is vrolijk en opgewekt; daar krijg je een goed gevoel van. Ondanks de logo's zou het toch nog wat meer duidelijk mogen zijn dat deze site natuurlijke/biologische/duurzame/eerlijke producten verkoopt. 

  Rob ontvangt van onze een waardebon van € 50,- waarmee hij zijn eerste aankoop in onze biologische webwinkel kan doen


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with foto wedstrijd

 • Biologische borstvoeding gezonder

  Posted on November 20, 2011 by natuurl

  Bij moeders die tijdens hun lactatieperiode biologisch-dynamische zuivel gebruiken, worden opvallend méér gunstige vetzuren (zoals rumenzuur en trans-vacceenzuur) in de moedermelk gevonden in vergelijking met moeders die gangbare zuivel gebruiken. Bovendien bevat die moedermelk minder ongunstige transvetzuren (zoals elaïdinezuur) dan wanneer zij gangbare melk gebruiken. Moedermelk van vrouwen die biologische zuivel nuttigen, vertoonde tussenliggende waarden. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Universiteit Maastricht, het Zwitserse Paracelsus Ziekenhuis en het Louis Bolk Instituut.

  Langlopend onderzoek om gezondheidsbevorderende werking te achterhalen
  Het onderzoek maakt deel uit van het gezondheidsonderzoek Koala dat in 2000 gestart is, waarbij onderzoekers de gezondheid van kinderen en volwassenen over een lange tijd volgen. Doel is om na te gaan in hoeverre leefstijl (zoals eetpatronen en speciale voeding) van invloed zijn op de gezondheid. Uit onderzoek uit 2008 bleek al dat tweejarige kinderen tot 30 procent minder last hebben van eczeem als zij biologische zuivelproducten gebruiken in plaats van gangbare zuivel. Het deelonderzoek over de kwaliteit van biologisch-dynamische producten is onlangs afgerond.

  Bron: biojournaal.nl


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with biologisch, biologische borstvoeding, borstvoeding, Louis Bolk instituut

 • Biologische landbouw winstgevend

  Posted on November 2, 2011 by natuurl

  Biologische landbouw staat bekend als ecologische duurzaam, maar is het ook economisch duurzaam? Het antwoord is ja. Volgens een nieuw onderzoek in het Agronomy Journal. De studie biedt een overtuigend nieuw bewijs dat omschakeling lucratief is op de lange termijn.

  De University of Minnesota heeft 18 jaar lang de gewasopbrengst en bedrijfsbeheergegevens geanalyseerd. Hieruit blijkt dat biologische gewaswisseling steeds meer winstgevend werd en minder risico's op lage opbrengst heeft dan conventionele maïs- en sojaproductie. Zelfs wanneer biologische prijspremies gehalveerd werden.

  bron: biojournaal.nl


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with duurzaam, landbouw, biologische landbouw

 • Run op gember...

  Posted on October 29, 2011 by natuurl

  Afgelopen donderdag verscheen er weer een artikel van Wouter Klootwijk in het NRC. Onderstaand artikel heeft er voor gezorgd dat het enorm druk was in onze webwinkel en helaas is de gember en de gember puree nu wel uitverkocht.


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with Wouter Klootwijk, NRC, Gember

 • Onze 250ste klant aan het woord...

  Posted on October 22, 2011 by natuurl

  Afgelopen dinsdag werd de 250ste bestelling geplaatst in onze biologische webwinkel. Lonneke was onze 250ste bezoeker en zij ontving haar aankoopbedrag terug. We hebben haar ook een aantal vragen gesteld over haar ervaringen met Natuurlijkgoedkoop.nl

  Lonneke's reactie: "Wat leuk! Ik had zondag over de actie gelezen en dacht ik heb nog wel wat nodig. Maar daar dacht ik dinsdag pas weer aan, toch het juiste tijdstip :-)"

  Dit was je 2e bestelling bij Natuurlijkgoedkoop, hoe ben je eigenlijk bij ons terecht gekomen?
  "Ik hoorde over jullie site via een vriendin die net als ik speltmelk is gaan gebruiken. Ze tipte me over de aantrekkelijke prijs (scheelde toen bijna de helft).
  Ik had toen ook meer besteld dan er op voorraad was. Fijn dat jullie snel reageerden en ik kon kiezen tussen een tegoedbon of overmaken."

  Waarom heb je bij Natuurlijkgoedkoop besteld?
  "Ik vind het belangrijk de bio betaalbaar is zodat meer mensen biologisch zullen gaan eten. Jullie dragen daar aan bij!"

  Wat is je ervaring met de levering van de bestellingen?
  "Mijn vorige pakket was nogal vol. Er was niks kapot maar het scheelde niet veel (flink ingedeukte pakken). Hopelijk doen jullie dat anders met de flessen wijn bv die er nu bij zitten. Mijn ervaring is dat TNT niet echt voorzichtig met pakketten omgaat..."

  "Verder vind ik voor 12 uur besteld, de volgende dag in huis, echt een voordeel. Net zoals vanaf 50 euro gratis bezorgd."

  Op welke punten kunnen wij nog verbeteren?
  "Een nadeel van de site vind ik dat na de pop-up "verder winkelen / afrekenen" (en je kiest voor verder winkelen) je weer terugkomt bij het gekozen product en niet direct bij de productgroep."

  "Verder zou het handig zijn als de voorraad zichtbaar is. Ik wilde van bepaalde producten meerdere aantallen bestellen maar dit kon niet. Dan moet je steeds eentje minder invullen om te kijken of het lukt..."

  We bedanken Lonneke nog een keer voor haar bestelling en hopen haar vaker terug te zien in onze webwinkel.


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with natuurlijkgoedkoop, 250ste klant

 • Biologische producten gemiddeld 58% duurder.

  Posted on October 18, 2011 by natuurl

  Uit een onderzoek in vijf grote Franse distributieketens blijkt dat de prijsverschillen tussen bio- en conventionele producten nog altijd groot zijn. Wel zijn deze sinds 2009 gedaald. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Linéaires' schat het prijsverschil tussen biologische en gangbare producten op 58 procent.

  Voor het onderzoek zijn 1100 prijzen verzameld in vijf grote distributieketens. Het prijsverschil blijkt sinds 2009 gemiddeld veertien procent kleiner te zijn geworden. Bij de Intermarché ligt het prijsverschil bijvoorbeeld hoger dan 50 procent, terwijl zijn rivalen zelfs flirten met de grens van 60 procent.

  Bij Leclerc-supermarkten - de tweede verkoper van bio achter Biocoop - is net als bij Géant Casino een verschil van 60 procent opgetekend. Gemiddeld zijn de producten bij Leclerc. echter wel iets goedkoper.

  De grootste prijsverschillen zitten volgens de studie tussen biologisch en conventioneel vlees. "Voor ham, gerookte spek, gebraden varkensvlees licht de verkoopprijs van de biologische variant gemiddeld twee keer zo hoog." Vooral varkensvlees blijkt vrij schaars. In 2010 werd slechts 0,5 procent van de zeugen in Frankrijk volgens de bio-regelgeving gehouden.

  En precies om deze reden zijn wij Natuurlijkgoedkoop.nl gestart. Onze missie:

  Wij bieden biologische producten tegen een vergelijkbaar prijsniveau als niet-biologische producten. 
  Hierdoor wordt de toegangsdrempel voor de consument verlaagd, met als gevolg dat dit aanvullende kanaal een vliegwiel functie krijgt voor de markt van biologische producten. Uiteindelijke doelstelling is om de meest betrouwbare online partner voor biologische voeding te worden.

  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with biologisch, biologische supermarkt, biologische boodschappen, biologisch duur, natuurlijkgoedkoop

Artikelen 1 tot 10 van 21 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
footer
[profiler]
Memory usage: real: 11272192, emalloc: 11025216
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem