Wij druk bezig onze voorraad te verhuizen, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk!

Monthly Archives: August 2011

  • Mooie stappen tegen gengewassen

    Posted on August 3, 2011 by natuurl

    EU-landen moeten de teelt van gengewassen kunnen beperken of verbieden als ze denken dat er sprake is van risico's voor het milieu of de landbouw. Het Europees Parlement heeft zich dinsdag in Straatsburg opgesteld achter een voorstel van die strekking.

    Dat moet lidstaten een betere juridische basis bieden als ze milieuredenen willen aanvoeren voor een verbod. Het Europarlement en de lidstaten moeten het nog eens zien te worden over het voorstel.

    bron:ANP/Vroege Vogels


    This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with gengewassen

  • Prijs en beperkt aanbod dissatisfiers biologisch koopgedrag

    Posted on August 3, 2011 by natuurl

    Natuurrampen, risicovolle technologieën, voedselschandalen - dit heeft allemaal effect op het ecosysteem en dus op de mensen. Drastische veranderingen in het consumentengedrag zijn echter nauwelijks zichtbaar Zo luidt de conclusie van de voor de zesde keer uitgevoerde internationale 'Green Brands Studie'. In de studie worden de meningen van consumenten ten aanzien van milieuvraagstukken en hun perceptie over bedrijven en producten vastgesteld. Dit keer zijn in totaal meer dan 9000 consumenten in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, de Verenigde Staten, India, China, Brazilië en Australië geïnterviewd.

    De grootste hindernis voor het kopen van groene producten is de prijs. 83 procent van de respondenten in Duitsland gaat ervan uit dat groene producten duurder zijn dan vergelijkbare producten. 43 procent van de consumenten geeft aan bereid te zijn om tot tien procent meer te betalen. Meer dan een derde toont geen bereidheid om hogere prijzen te betalen voor groene producten. In een groot deel van opkomende economieën zoals China, India en Brazilië, lijkt het beperkte aanbod aan groene producten juist de grootste hindernis te zijn.

    bron: onderzoek Green Brands 2011


    This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with biologisch, koopgedrag biologische consument, Green Brands 2011

  • Zo vroeg mogelijk beginnen met biologisch!!

    Posted on August 1, 2011 by natuurl

    Op biojournaal.nl kwam ik onderstaand artikel tegen. Ik wist dat biologisch gezond was, maar dit zijn toch ook wel behoorlijk interessante conclusies...Oordeel zelf.

    "Prenatale blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen vertraagt cognitieve ontwikkeling"

    Drie onafhankelijke studies wijzen een verband aan tussen prenatale blootstelling aan veel voorkomende gewasbeschermingsmiddelen en vertraagde cognitieve ontwikkeling bij kinderen. Het kan gaan om een lager IQ, evenals een verminderd vermogen tot redenering en aantasting van het geheugen.

    "Minder blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen tijdens de zwangerschap betekent minder risico's voor uw baby. Aangezien vrouwen meer eten tijdens hun zwangerschap, is biologisch eten een belangrijke manier om hun blootstelling aan pesticiden te verminderen", zegt Dr. Chensheng Lu van de Harvard School of Public Health. Hij stond aan de leiding van een onderzoek waaruit blijkt dat residuen van gewasbeschermingsmiddelen zichtbaar waren in het urine van kinderen die conventioneel geteelde groenten en fruit consumeren. Dit verdween na de overstap naar biologische producten.

    Ook uit studies van diverse National Institutes of Health blijkt een verband tussen vertraagde cognitieve ontwikkeling en blootstelling aan sommige van de meest gebruikte gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw. In de studies werden individuen uit een scala van etnische achtergronden betrokken. Ze leven in zowel landelijke en stedelijke omgevingen.

    Hoogleraar Brenda Eskenazi van de University of California vergelijkt de effecten van prenatale blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen met een hoge blootstelling aan lood. Van lood is aangetoond dat dit het functioneren van de hersenen bij jonge kinderen verstoort.

    "Het is belangrijk dat de consument weet dat biologische telers geen gebruik maken van dit soort middelen. Om blootstelling aan deze stoffen zoveel mogelijk te beperken, is het de moeite waard om te zoeken naar voedingsmiddelen met het USDA-organic label", licht Christine Bushway, directrice van de Organic Trade Association, toe.


    This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with biologisch, natuurlijk, gewas bescherming, USDA organic label

  • Welkom

    Posted on August 1, 2011 by natuurl

    Welkom op het blog van Natuurlijkgoedkoop.nl. Via dit medium zullen wij voornamelijk leuke weetjes, artikelen en onze gedachten over natuurlijke en biologische levensmiddelen/producten met jullie delen. Daarnaast zullen we ook onze aanbiedingen met jullie delen, zodat jullie kunnen profiteren van eerlijke en natuurlijke producten tegen een zeer voordelige prijs.

    Onze webwinkel
    Natuurlijkgoedkoop.nl is begin dit jaar opgericht door 2 vrienden uit Leusden. We liepen al een tijdje met het idee rond om een webwinkel in biologische en natuurlijk producten te beginnen. Om te peilen of er daadwerkelijk behoefte is aan ons initiatief zijn we ook een blog gestart onder de naam Puretail. Begin maart was daar ons eerste eerste blogpost te lezen. Ongeveer op dat zelfde moment zijn we begonnen met een twitter account met de naam Puretail.

    We zijn ook veel mensen gaan volgen op Twitter met tweets over biologische en natuurlijke voeding. Bij het lezen van deze tweets vielen ons een aantal dingen op:

    - biologisch leeft onder de twitteraars;
    - veel mensen eten biologisch;
    - er zijn veel leuke biologische initiatieven;
    - er wordt steeds meer biologische en natuurlijke artikelen gekocht
    - veel mensen associëren biologisch eten nog steeds met duur.

    Propositie
    Ook hebben we gekeken naar diverse online initiatieven. Op basis van deze informatie zijn wij van mening we dit een stuk beter zouden moeten kunnen doen, zodat we natuurlijke en biologische levensmiddelen toegankelijker maken voor een grotere Nederlandse doelgroep. We willen dit doen door:

    - een breed biologisch en natuurlijk assortiment met producten die vaak een biologisch keurmerk hebben;
    - dit assortiment is voordelig geprijsd, omdat we minder kosten maken dan traditionele winkels;
    - voor het vaste assortiment bieden we een laagste prijs garantie;
    - we bieden zo veel mogelijk gemak: voor 12 uur besteld is de volgende dag in huis;
    - bezorging aan huis met TNT pakketservice;
    - optimale service: online betaalgemak, uitgebreide productinformatie, goede klantenservice etc...;

    Missie en visie

    Op basis van bovenstaande hebben we onze missie en visie opgesteld:
    Missie: 
    Wij bieden biologische producten tegen een vergelijkbaar prijsniveau als niet-biologische producten. 
    Hierdoor wordt de toegangsdrempel voor de consument verlaagd, met als gevolg dat dit aanvullende kanaal een vliegwiel functie krijgt voor de markt van biologische producten. Uiteindelijke doelstelling is om de meest betrouwbare online partner voor biologische voeding te worden.
    Visie:
    Eind 2012 zijn wij de nummer 1 webshop voor houdbare biologische producten.
    En wel op de volgende gebieden:

    - betrouwbaarheid
    - klant tevredenheid 
    - herhaal aankopen
    - prijs
    - omzet


    This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with biologisch, natuurlijk, natuurlijkgoedkoop.nl, biologische webshop, assortiment

4 artikel(en)

footer
[profiler]
Memory usage: real: 11010048, emalloc: 10759384
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem