Wij druk bezig onze voorraad te verhuizen, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk!

Monthly Archives: November 2011

 • Biologische borstvoeding gezonder

  Posted on November 20, 2011 by natuurl

  Bij moeders die tijdens hun lactatieperiode biologisch-dynamische zuivel gebruiken, worden opvallend méér gunstige vetzuren (zoals rumenzuur en trans-vacceenzuur) in de moedermelk gevonden in vergelijking met moeders die gangbare zuivel gebruiken. Bovendien bevat die moedermelk minder ongunstige transvetzuren (zoals elaïdinezuur) dan wanneer zij gangbare melk gebruiken. Moedermelk van vrouwen die biologische zuivel nuttigen, vertoonde tussenliggende waarden. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Universiteit Maastricht, het Zwitserse Paracelsus Ziekenhuis en het Louis Bolk Instituut.

  Langlopend onderzoek om gezondheidsbevorderende werking te achterhalen
  Het onderzoek maakt deel uit van het gezondheidsonderzoek Koala dat in 2000 gestart is, waarbij onderzoekers de gezondheid van kinderen en volwassenen over een lange tijd volgen. Doel is om na te gaan in hoeverre leefstijl (zoals eetpatronen en speciale voeding) van invloed zijn op de gezondheid. Uit onderzoek uit 2008 bleek al dat tweejarige kinderen tot 30 procent minder last hebben van eczeem als zij biologische zuivelproducten gebruiken in plaats van gangbare zuivel. Het deelonderzoek over de kwaliteit van biologisch-dynamische producten is onlangs afgerond.

  Bron: biojournaal.nl


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with biologisch, biologische borstvoeding, borstvoeding, Louis Bolk instituut

 • Biologische landbouw winstgevend

  Posted on November 2, 2011 by natuurl

  Biologische landbouw staat bekend als ecologische duurzaam, maar is het ook economisch duurzaam? Het antwoord is ja. Volgens een nieuw onderzoek in het Agronomy Journal. De studie biedt een overtuigend nieuw bewijs dat omschakeling lucratief is op de lange termijn.

  De University of Minnesota heeft 18 jaar lang de gewasopbrengst en bedrijfsbeheergegevens geanalyseerd. Hieruit blijkt dat biologische gewaswisseling steeds meer winstgevend werd en minder risico's op lage opbrengst heeft dan conventionele maïs- en sojaproductie. Zelfs wanneer biologische prijspremies gehalveerd werden.

  bron: biojournaal.nl


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with duurzaam, landbouw, biologische landbouw

2 artikel(en)

footer
[profiler]
Memory usage: real: 11272192, emalloc: 10861304
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem