Wij druk bezig onze voorraad te verhuizen, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk!

Monthly Archives: February 2012

 • Mooi initiatief: biodisposables

  Posted on February 18, 2012 by natuurl

  Op biojournaal.nl kwam ik een interessant artikel tegen over wegwerpverpakkingen, zoals bijvoorbeeld servies. Het bedrijf Natureko is gespecialiseerd in biologisch afbreekbare disposables en loopt dagelijks tegen een aantal vooroordelen aan.

  Veel mensen denken nog steeds dat het gebruik van disposables duurder is. Maar dat komt voornamelijk doordat er niet breder gekeken wordt dan de kostprijs. Je moet eigenlijk kijken vanuit de mogelijkheden. Zo kan een biodisposable servies bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een regulier servies. Je bespaart namelijk onder meer op de vaatwasser, stroomgebruik en mankracht.

  De biodispaosables industrie zou nog wel eens een goede boost kunnen krijgen door het feit dat de aardolie steeds schaarser en duurder wordt. Hierdoor zie je dat de markt langzaam aan op zoek gaat naar goede alternatieven. Dus wellicht op korte termijn steeds meer biodisposables op de markt.


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with Natureko, biodisposables, afbreekbaar

 • Smaakt bio echt anders?

  Posted on February 4, 2012 by natuurl

  Ecropolis is een project waarmee zintuiglijke professionals uit zes landen al meer dan drie jaar mee bezig zijn. 'Smaakt bio echt anders?', 'Zijn er nog verbeterpunten?', 'Werkt het bio-imago door in de consumentenacceptatie?'. Dit zijn de vragen waarmee zij zestig geselecteerde bio-consumenten per land hebben geconfronteerd. Er werden zes productgroepen getest: van koekje tot yoghurt, evenals tomatensaus, salami, appel en zonnebloemolie.

  Er is ook gekeken naar de smaakverschillen tussen de diverse landen. In de nieuwe Osis-database zijn de resultaten van dit onderzoeksproject samengevat. In alle zes de deelnemende landen - Duitsland, Frankrijk, Nederland, Polen, Italië en Zwiterland - werden zestig personen uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Deze werden ingedeeld in twee groepen: de heavy users en light users.

  Klik hier om naar de database te gaan.

  bron: biojournaal.nl


  This post was posted in biologisch, natuurlijk

2 artikel(en)

footer
[profiler]
Memory usage: real: 11272192, emalloc: 10852016
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem