Wij druk bezig onze voorraad te verhuizen, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk!

Tamari classic (strong)


Productnaam THT Normaal € 12.39
Nu bij ons
Dit artikel hebben wij momenteel niet meer op voorraad

Tamari classic (strong)

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Normale prijs: 12.39

Beschikbaarheid: In voorraad

Schrijf de eerste review van dit product

Productbeschrijving

Lima Tamari classic (strong), 1 liter

Artikelnummer 5411788036504

 

In Japan staan twee sauzen van gefermenteerde soja, Shoyu en Tamari, sinds eeuwen bekend als de ultieme smaakversterkers. Tegenwoordig worden deze donkerkleurige sauzen in keukens over de hele wereld gewaardeerd. Shoyu onderscheidt zich van Tamari door zijn samenstelling: Shoyu bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe, terwijl Tamari puur gefermenteerde soja is. Tamari heeft een zeer goede voedingswaarde: hij is rijk aan eiwitten. Bovendien is hij een goede bron van mineralen als Kalium, Magnesium en Fosfor en rijk aan onontbeerlijke spoorelementen als Mangaan, Chroom, Molybdeen en Selenium. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, de eiwitten en de vetten van de rauwe soja om in gemakkelijk verteerbare (want voorverteerde) voedingsstoffen: aminozuren, poly-onverzadigde vetzuren, trage suikers... Door de fermentatie wordt melkzuur gevormd, wat zorgt voor een efficiënte opname van voedingsstoffen. Tamari bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in je bereidingen te vervangen door Shoyu of Tamari, of de 25% minder zout Tamari, kan je het zoutgehalte in uw bereidingen met ongeveer 30% verminderen, terwijl u toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert.

Gebruik:
Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. De smaak van Shoyu wordt gekenmerkt door een oprechte alcoholtoets, die het resultaat is van de fermentatie van de tarwe. Dat is de reden waarom het product niet bestand is tegen een langdurige verwarming, en waarom het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd mag worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon

Ingredienten:

Water, SOJABONEN*, Zeezout, Koji (Aspergillus oryzae)

*uit biologische landbouw

 

 

Water, SOJABONEN*, Zeezout, Koji (Aspergillus oryzae)

*uit biologische landbouw

Extra informatie

Merk Lima
footer