Wij druk bezig onze voorraad te verhuizen, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk!

Biologische producten gemiddeld 58% duurder.

Posted on October 18, 2011 by natuurl There have been 0 comments

Uit een onderzoek in vijf grote Franse distributieketens blijkt dat de prijsverschillen tussen bio- en conventionele producten nog altijd groot zijn. Wel zijn deze sinds 2009 gedaald. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Linéaires' schat het prijsverschil tussen biologische en gangbare producten op 58 procent.

Voor het onderzoek zijn 1100 prijzen verzameld in vijf grote distributieketens. Het prijsverschil blijkt sinds 2009 gemiddeld veertien procent kleiner te zijn geworden. Bij de Intermarché ligt het prijsverschil bijvoorbeeld hoger dan 50 procent, terwijl zijn rivalen zelfs flirten met de grens van 60 procent.

Bij Leclerc-supermarkten - de tweede verkoper van bio achter Biocoop - is net als bij Géant Casino een verschil van 60 procent opgetekend. Gemiddeld zijn de producten bij Leclerc. echter wel iets goedkoper.

De grootste prijsverschillen zitten volgens de studie tussen biologisch en conventioneel vlees. "Voor ham, gerookte spek, gebraden varkensvlees licht de verkoopprijs van de biologische variant gemiddeld twee keer zo hoog." Vooral varkensvlees blijkt vrij schaars. In 2010 werd slechts 0,5 procent van de zeugen in Frankrijk volgens de bio-regelgeving gehouden.

En precies om deze reden zijn wij Natuurlijkgoedkoop.nl gestart. Onze missie:

Wij bieden biologische producten tegen een vergelijkbaar prijsniveau als niet-biologische producten. 
Hierdoor wordt de toegangsdrempel voor de consument verlaagd, met als gevolg dat dit aanvullende kanaal een vliegwiel functie krijgt voor de markt van biologische producten. Uiteindelijke doelstelling is om de meest betrouwbare online partner voor biologische voeding te worden.

This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with biologisch, biologische supermarkt, biologische boodschappen, biologisch duur, natuurlijkgoedkoop

Opmerkingen
footer
[profiler]
Memory usage: real: 11796480, emalloc: 11381072
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem