Wij druk bezig onze voorraad te verhuizen, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk!

keurmerken

In onze webwinkel verkopen we producten met en zonder keurmerk. De keurmerken die je bij ons in de winkel vindt zijn Demeter, Faitrade, Eko en het EU biologisch keurmerk.

Demeter logo

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biologisch-dynamische landbouwbedrijven en de al dan niet verwerkte producten.Alle producten met een Demeter-keurmerk voldoen in ieder geval aan de normen voor biologische landbouw, zoals die binnen de Europese wetgeving zijn vastgelegd. Boeren en verwerkers die daarnaast voldoen aan de Demeter-normen en -richtlijnen ontvangen na de controle een Demeter-certificaat en mogen het Demeter-keurmerk voeren.

 

 

Max Havelaar Fairtrade logo

Max Havelaar is een keurmerk, geen fabrikant of handelaar Max Havelaar is het onafhankelijke keurmerk voor Fairtrade. Producten met het Max Havelaar keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. Een veel voorkomende gedachte is dat Max Havelaar een merk is en eigen producten zoals koffie op de markt brengt. Dat is niet het geval. Stichting Max Havelaar produceert of verkoopt zelf niets. Max Havelaar is een keurmerk dat consumenten en bedrijven de mogelijkheid biedt om kleine producenten in ontwikkelingslanden te helpen een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat zij kunnen leven van hun werk.

 

 

 

 

 

Eko keurmerk

Het EKO-keurmerk geeft aan dat het voedingsmiddel een product is van de biologische landbouw. Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Door gebruik te maken van biologische gewasbescherming en natuurlijke bemesting wordt het milieu minder belast. Biologische veehouders geven hun dieren biologisch voer, hebben een diervriendelijke werkwijze en geven de dieren volop de ruimte. Het EKO-keurmerk garandeert ook dat er bij de productie geen gebruik is gemaakt van genetische modificatie. Daarnaast mogen EKO-producten geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen bevatten en niet worden doorstraald om ze langer houdbaar te maken.

 

 

 

 

EU biologisch keurmerk

Het Europees biologisch keurmerk is ontstaan vanuit de behoefte aan één herkenbaar biologisch keurmerk voor alle Europese lidstaten. De term ‘biologische landbouw’ kan in verschillende talen in het keurmerk verwerkt zijn. Biologische boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Door gebruik te maken van biologische gewasbescherming en natuurlijke bemesting wordt het milieu minder belast. Biologische veehouders geven hun dieren biologisch voer, hebben een diervriendelijke werkwijze en geven de dieren volop de ruimte. Producten met het Europees biologische keurmerk voldoen aan dezelfde eisen als producten met het Nederlandse EKO-keurmerk.

footer
[profiler]
Memory usage: real: 8912896, emalloc: 8645360
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem