Wij druk bezig onze voorraad te verhuizen, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk!

Monthly Archives: October 2011

 • Run op gember...

  Posted on October 29, 2011 by natuurl

  Afgelopen donderdag verscheen er weer een artikel van Wouter Klootwijk in het NRC. Onderstaand artikel heeft er voor gezorgd dat het enorm druk was in onze webwinkel en helaas is de gember en de gember puree nu wel uitverkocht.


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with Wouter Klootwijk, NRC, Gember

 • Onze 250ste klant aan het woord...

  Posted on October 22, 2011 by natuurl

  Afgelopen dinsdag werd de 250ste bestelling geplaatst in onze biologische webwinkel. Lonneke was onze 250ste bezoeker en zij ontving haar aankoopbedrag terug. We hebben haar ook een aantal vragen gesteld over haar ervaringen met Natuurlijkgoedkoop.nl

  Lonneke's reactie: "Wat leuk! Ik had zondag over de actie gelezen en dacht ik heb nog wel wat nodig. Maar daar dacht ik dinsdag pas weer aan, toch het juiste tijdstip :-)"

  Dit was je 2e bestelling bij Natuurlijkgoedkoop, hoe ben je eigenlijk bij ons terecht gekomen?
  "Ik hoorde over jullie site via een vriendin die net als ik speltmelk is gaan gebruiken. Ze tipte me over de aantrekkelijke prijs (scheelde toen bijna de helft).
  Ik had toen ook meer besteld dan er op voorraad was. Fijn dat jullie snel reageerden en ik kon kiezen tussen een tegoedbon of overmaken."

  Waarom heb je bij Natuurlijkgoedkoop besteld?
  "Ik vind het belangrijk de bio betaalbaar is zodat meer mensen biologisch zullen gaan eten. Jullie dragen daar aan bij!"

  Wat is je ervaring met de levering van de bestellingen?
  "Mijn vorige pakket was nogal vol. Er was niks kapot maar het scheelde niet veel (flink ingedeukte pakken). Hopelijk doen jullie dat anders met de flessen wijn bv die er nu bij zitten. Mijn ervaring is dat TNT niet echt voorzichtig met pakketten omgaat..."

  "Verder vind ik voor 12 uur besteld, de volgende dag in huis, echt een voordeel. Net zoals vanaf 50 euro gratis bezorgd."

  Op welke punten kunnen wij nog verbeteren?
  "Een nadeel van de site vind ik dat na de pop-up "verder winkelen / afrekenen" (en je kiest voor verder winkelen) je weer terugkomt bij het gekozen product en niet direct bij de productgroep."

  "Verder zou het handig zijn als de voorraad zichtbaar is. Ik wilde van bepaalde producten meerdere aantallen bestellen maar dit kon niet. Dan moet je steeds eentje minder invullen om te kijken of het lukt..."

  We bedanken Lonneke nog een keer voor haar bestelling en hopen haar vaker terug te zien in onze webwinkel.


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with natuurlijkgoedkoop, 250ste klant

 • Biologische producten gemiddeld 58% duurder.

  Posted on October 18, 2011 by natuurl

  Uit een onderzoek in vijf grote Franse distributieketens blijkt dat de prijsverschillen tussen bio- en conventionele producten nog altijd groot zijn. Wel zijn deze sinds 2009 gedaald. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Linéaires' schat het prijsverschil tussen biologische en gangbare producten op 58 procent.

  Voor het onderzoek zijn 1100 prijzen verzameld in vijf grote distributieketens. Het prijsverschil blijkt sinds 2009 gemiddeld veertien procent kleiner te zijn geworden. Bij de Intermarché ligt het prijsverschil bijvoorbeeld hoger dan 50 procent, terwijl zijn rivalen zelfs flirten met de grens van 60 procent.

  Bij Leclerc-supermarkten - de tweede verkoper van bio achter Biocoop - is net als bij Géant Casino een verschil van 60 procent opgetekend. Gemiddeld zijn de producten bij Leclerc. echter wel iets goedkoper.

  De grootste prijsverschillen zitten volgens de studie tussen biologisch en conventioneel vlees. "Voor ham, gerookte spek, gebraden varkensvlees licht de verkoopprijs van de biologische variant gemiddeld twee keer zo hoog." Vooral varkensvlees blijkt vrij schaars. In 2010 werd slechts 0,5 procent van de zeugen in Frankrijk volgens de bio-regelgeving gehouden.

  En precies om deze reden zijn wij Natuurlijkgoedkoop.nl gestart. Onze missie:

  Wij bieden biologische producten tegen een vergelijkbaar prijsniveau als niet-biologische producten. 
  Hierdoor wordt de toegangsdrempel voor de consument verlaagd, met als gevolg dat dit aanvullende kanaal een vliegwiel functie krijgt voor de markt van biologische producten. Uiteindelijke doelstelling is om de meest betrouwbare online partner voor biologische voeding te worden.

  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with biologisch, biologische supermarkt, biologische boodschappen, biologisch duur, natuurlijkgoedkoop

 • Jongeren: "Ook graag biologisch en duurzaam in schoolkantine!"

  Posted on October 15, 2011 by natuurl

  Driekwart van de jongeren vindt het okay als het broodje ham in de kantine wordt vervangen door een meer duurzame variant. 8 van de 10 jongeren zegt invloed te hebben op wat ze thuis eten. Liefst zouden ze zien dat ook hun ouders beter letten op dierenwelzijn en milieu bij het boodschappen doen.
  Dit blijkt uit het nieuwe onderzoek ‘Jongeren over vlees versus vega' dat in opdracht van het Voedingscentrum is verricht onder ruim 500 jongeren van 12 tot 18 jaar.

  Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 73% van de jongeren het belangrijk vindt dat het vlees dat ze eten komt van dieren die goed behandeld zijn. Nog eens 23% is het met die stelling een beetje eens. Verder vindt 43% van de jongeren dat het belangrijk is dat bij de productie van eten rekening is gehouden met het milieu, en 46% is het daarmee ‘een beetje eens'. Ruim de helft van de ondervraagden (54%) wil graag tips krijgen hoe ze door kleine veranderingen in hun dagelijkse eetgewoonten het milieu en dierenwelzijn kunnen verbeteren. De jongeren geven ook aan welke informatie en tips ze zouden willen hebben:‘Hoe worden dieren geslacht, met of zonder pijn?',‘Merkt een kip wel of hij binnen of buiten rondloopt?', ‘Hoe krijg je toch eiwitten binnen als je geen vlees eet?' en ‘Wat heeft het voor nut als ik minder vlees zou gaan eten?'.

  Omgeving ook van belang
  Met de stelling ‘Ik zou graag willen dat er meer duurzame producten in de schoolkantine worden verkocht zoals een broodje ei i.p.v. vlees' is 38% van de jongeren het helemaal eens, en 36% ‘een beetje eens'. Slechts 26% is het totaal of gedeeltelijk oneens met deze stelling. Verder is een ruime meerderheid (79%) van de jongeren het totaal of gedeeltelijk eens met de stelling ‘Ik vind het belangrijk dat mijn ouders bij het kiezen van eten rekening houden met dierenwelzijn en milieu'.

   

  bron: Voedingscentrum


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with biolo, duurzaam

 • Dagelijkse boodschappen online...

  Posted on October 12, 2011 by natuurl

  Boeken, kleding en huisraad kopen we ondertussen met het gemak van de wereld bij webwinkels. Voor de dagelijkse boodschappen gaan we meestal nog naar een winkel. Er vindt echter een kentering plaats in de mentaliteit, blijkt uit Duits onderzoek.

  Begin dit jaar gaf negen procent van de door Bitkom ondervraagde mensen aan dat ze wel eens online levensmiddelen kocht. Een goed half jaar later is dat percentage relatief sterk toegenomen: met 33 procent tot twaalf procent van alle Duitse internetgebruikers.

  Het zijn vooral jongere mannen die het snelst de eenvoudige route naar de winkel kiezen. Zij gaan liever met muisklikken door de gangpaden dan jongere vrouwen. Dertien procent van de mannen heeft afgelopen jaar eten of drinken via het web gekocht. Bij vrouwen ligt dat op tien procent.

  Ik ben benieuwd of deze karakteristieken ook gelden voor de mensen die nu bij ons online hun biologische boodschappen doen?

  bron: retailactueel.com


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with online boodschappen

 • Jong geleerd...

  Posted on October 1, 2011 by natuurl

  Duurzaam leven is belangrijk en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Dat dachten Penny de Vree en An Postma toen zij het 'groene' kinderdagverblijf Zandvlinder in Dordrecht oprichtten.

  Ravotten in een moestuin vol met verse tomaten, wortelen en kruiden. Speciaal ingericht om baby's en peuters kennis te laten maken met de levende natuur. Weer of geen weer, iedere dag buitelen de kleintjes door de tuin van kinderdagverblijf Zandvlinder in Dordrecht. De oprichters van de crèche willen de opvoeding terugbrengen naar de basis. 'Groen' is volgens hen hiervoor het sleutelwoord.

  Biologische levenswijze

  "Bij het grootbrengen van mijn eigen kinderen miste ik een flexibele dagopvang, een die aansloot bij mijn biologische levenswijze", vertelt directeur Penny de Vree. Nu heeft zij zelf het heft in handen en dus puilt de keuken uit van biologische groenten en fruit. "Kinderen zijn nog zo puur en klein. Ik stop geen rotzooi in mijn eigen kind, waarom dan wel in een baby of peuter van een ander? Ons kroost verdient het beste dat de natuur te bieden heeft."

  Hierbij doelt De Vree niet alleen op biologisch eten. Kinderen moeten ook vertrouwd raken met de natuur, vindt zij. "We duwen de kinderen geen speelgoed toe. Koters moeten zelf op onderzoek uit, ongedwongen de wereld verkennen. En die reikt verder dan de binnenkant van een gebouw", voegt compagnon An Postma aan haar woorden toe.

  bron:parool


  This post was posted in biologisch, natuurlijk and was tagged with kinderdagverblijf, biologische levenswijze, Zandvlinder

6 artikel(en)

footer
[profiler]
Memory usage: real: 11534336, emalloc: 11134968
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem